Snart är det november!

2013-10-30, kl 21:42:11
Cybercropen på forumet är avslutad och jag känner mig nöjd efter att ha knåpat ihop några bidrag. Ska dela med mig vid tillfälle men måste vänta tills dess att röstningen är avslutad. Höll i en av utmaningarna som bestod av en scraplift av en lo som föreställer mig och min yngsta son för två år sedan. En somrig lo som kontrast till den vintriga i förra inlägget:
 
Sedan kastar vi oss raskt tillbaka till oktober som har passerat med en rasande fart - som vanligt. Har hunnit göra tre julkort vid det här laget och det är fler än i fjol för då fick jag inte gjort något alls. Har planerat en tjuvstart med glögg och pepparkakor i år och ackompanjerad av vacker julmusik ska här skapas. Förhoppningsvis är det någon fler som gör mig sällskap. Er andra hoppas jag kunna inspirera  med ett julkort: 
/ Veronica

Inspiration

2013-10-22, kl 21:09:50
Riktigt tråkig ser väderkartan ut nu, här vid kusten lovar de regn men i inlandet och längre norrut har de nog tur och får snö. Nu börjar det mest bara se grått och trist ut så nu välkomnar jag den ljusa snön. Planerar hämta mig lite granris och smågranar att dekorera med ute på bron och kring fönstren. Tråkigt bara att det vid det här laget är mörkt när man kommer hem från jobbet så för att inte snava över någon stubbe måste jag ha pannlampa. Inte för att jag har tänkt hä mig ut i skogen för där vet man ju aldrig vad som finns i mörket. Nä, nä jag väntar lugnt till helgen när jag i fullt dagsljus kan botanisera. Tänkte idag inspirera med en vintrig lo gjord av Birgitta:
// Veronica

Inspiration

2013-10-20, kl 08:39:00
Tänker idag inspirera med ett grattis kort som är väldigt enkelt. Lägger det i högen med neutrala kort så kan jag göra det lite personligare när jag sedan vet vem som ska få det. Jag målar inte stämplar och upplever ibland att det blir så trist med bara papper och andra dekorationer. Nu har jag dock hittat pappersdekorationer (die cut shapes) från PinkPaislee och Kaisercraft hos www.scrapbooking4you.se som jag nu använder flitigt både på kort och lo. 
 
// Veronica
 
 

Superboys!

2013-10-19, kl 12:46:00
Såhär en helt vanlig lördag tänkte jag att ni skulle inspireras av två stycken superhjältar. Lo:n som är gjord av Ejja får mig att tänka på att ingenting är omöjligt och fy vad trist det är att man har tappat barnasinnet.. "One life, live it!"
// Veronica

Ja se det snöar, ja se det snöar...

2013-10-18, kl 22:29:00
Så blev det helg igen! Hemma hos mig faller det snöflingor från himlen, jag hoppas snön ligger kvar i morgon bitti så jag kan gå ut och fota lite bland buskar och träd, stenar och bortfrusna blommor. Nog är den här prassliga tiden allt bra härlig!
Cybercropen på forumet är i full gång och jag hoppas det kommer att scrappas för fullt i stugorna den närmsta veckan. Ser med spänning fram emot att spana in alla bidrag. // Veronica

Snart kör cybercropen igång!!

2013-10-16, kl 09:42:00
Ikväll är det dags för andra träffen på Project Life kursen, ska bli så kul!! Förväntar mig inspiration, surr och kaffe... Sedan kan det ju hända att jag får någon sida gjord oxå :-)
 
I morgon kör även Cyber cropen igång, efter kl.18 kommer utmaningarna börja läggas ut i Forumet.
 
Tänkte idag inspirera med en lo gjord av Ejja:
// Veronica

Höst

2013-10-15, kl 12:34:00
Så har vi då tisdag 15 oktober. Bilen är tvättad och vinterdäcken sitter på. Gården städad inför vintern och fönstren putsade...... iallafall utvändigt....... Tycker nästan bättre om höst och vinter för även om det är skönt när man inte behöver dra på en massa kläder så är det en himla massa grejer som ska göras när det är sommar. Känner mig alldeles slut och ser så fram emot att snön kommer och draperar gården så inte alla måsten syns. Nåväl som vanligt kommer jag att gnugga händerna av iver att få komma igång till våren och tur är väl det. Helt underbart att vi ändå får njuta av våra olika årstider som så markant skiljer sig från varandra.
Sedan finns det ju underbara små barn oxå......
Ramlade över något som Astrid Lindgren så klokt sagt en gång i tiden:
"Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek så kommer folkvettet av sig själv".
Blommigs lo på en purfärsk liten tjej.
// Veronica

Scrapträff i Öjebyn

2013-10-14, kl 21:09:56
Har ju alldeles glömt bort att rapportera från Northern Light Scrappers stora scrapträff som var förra helgen. Bland 70 deltagare var vi ett 15-tal scrappare från Pysslarna. Som vanligt var helgen jättebra arrangerad, butiker fanns på plats och ett antal inspirerande utmaningar höll oss sysselsatta. Olika demos under helgen bl.a. om Project Life som låg bra i tiden med tanke på vår kvällskurs i Project Life där vi för övrigt träffas andra gången nu på onsdag :-)
 
Fick gjort lite fint och är framför allt nöjd med den här lo:n på min yngsta son:
 
Allt från mig för idag! / Veronica
 

Inspiration

2013-10-13, kl 08:04:00

Söndag är en veckodag som i Norden är uppkallad efter den fornnordiska solgudinnan Sol, som även kallades Sunna eller Sunne. På fornnordiska hette dagen sunnudagr (Sols dag).

I den svenska almanackan är söndag numera veckans sjunde och sista dag, sedan detta blev internationell standard 1972, men i både traditionell judisk och kristen tideräkning är den däremot veckans första dag.

 

Herrens dag är den kristna benämning på den första veckodagen (söndagen) i den judiska kalendern. Enligt Bibeln vilade Gud på den sjunde dagen, det vill säga lördagen, som egentligen är veckans sista dag och därmed den rätta bibliska sabbaten.

 

Så tyvärr alla ni som tänkte vila idag, vilodagen har just varit så upp å hoppa :-) Som tur är har jag en fin lo att bjuda på som inspiration nu när ni blev tagna på sängkanten!

Birgitta är det som gjort den här fina lo:n på sin äldsta son. Trevlig söndag på er alla! / Veronica
 

Inspiration

2013-10-12, kl 08:02:00
Goddagens!
Min lördag går i kärlekens tecken med tanke på att jag ska på bröllop idag. Därför bestämde jag mig för att bjuda på några citat:
"Kärlek är den märkliga förvirring som drabbar en person på grund av en annan person" av Theodore Reik (tysk psykoanlytiker).
Sedan hittade jag ett annat citat som hade varit lite kul att skriva i kortet men jag avstod....
"Upp med hakan! Det värsta återstår". Mark Twain 
 
Inspireras gärna av Alis kort:
Hoppas ni får en fin lördag! // Veronica
 

Månadsutmaning September Vinnaren!

2013-10-11, kl 10:23:00
Röstningen är nu avslutat och det är min ära att avslöja vinnaren för september månadsutmaningen! Alla röster den här gången gick till bidraget nr. 3!! Grattis Birgitta!!! Du kan skicka ett mail med din adress till pysslarna@gmail.com så att vi kan skicka dig ditt pris! Tack till alla som röstade!

 
/Marja

Inspiration

2013-10-11, kl 08:25:00
Så är det då fredag! Själv ska jag på bröllop i helgen så värst produktiv lär jag inte vara men ett ypperligt tillfälle att få ta en massa fina foton. Lite trist bara att jag har så dålig kamera... Nå, det viktigaste är ändå att det blir förevigat på bild och att man ser vem det är som gifter sig ;-)
Tänkte inspirera med ett kort som Carina har gjort.
 
Trevlig helg! // Veronica
 

Inspiration

2013-10-10, kl 08:35:00
Snart helg igen, veckorna ramlar på i en rasande fart. I morgon ska vi ha kalas för vår 6-åring och då måste det fotas så klart. Det brukar ofta bli några omtagningar när det kommer till momentet att blåsa ut ljusen på tårtan men än så länge har inte barnen något emot att blåsa flera gånger för att mamma ska få den perfekta bilden :-)
Idag får ni inspireras av ett grattiskort som Eva gjort.
// Veronica
 

Inspiration

2013-10-09, kl 08:24:00
Ett grattis-kort till någon som tycker om att resa och är klok som en uggla..... kanske....
 
 
// Veronica
 

Inspiration

2013-10-08, kl 08:23:00
Idag tänkte jag visa ett romantiskt kort i shabby chic stil som Eva har gjort.

Inspiration

2013-10-07, kl 08:43:00
Här kommer en riktigt härlig lo som Blommig gjort på hennes lilla dotter. Tänk vilken rikedom att ha sådant här dokumenterat!
Siffran 1 nere i högra hörnet är ett tävlingsnummer och hör alltså inte ihop med lo:n.... om än det faktiskt är barn nr.1 ;-)          // Veronica

Inspiration

2013-10-06, kl 08:41:00
Sitter och tänker på att det är dags att börja med julkort om det ska bli några alls i år. När jag gör julkort vill jag mysa med glögg och pepparkakor - inte behöva torka svetten ur pannan. Så i år lovar jag mig själv bättring! Tills vidare tänkte jag inspirera med ett stilfullt kort som Ali gjort:
// Veronica

Inspiration

2013-10-05, kl 07:08:00
 
Superfint kort som får mig att tänka på skir spets och sommar. Skapat av Blommig.
/ Veronica
 
 
 
 
 

Månadsutmaning September

2013-10-04, kl 12:34:00
Jag tänkte publicera bilderna igen, för att förra gången var dem så små. :) Så här kommer dem igen! :)
 
Bidrag 1
 
Bidrag 2.
 
Bidrag 3.
 
Bidrag 4.
 
Bidrag 5.
 
 
 
Tack till alla som har skickat in dessa härliga layouter! Röstning pågår på forumet! :)
 
/Marja
 
 

Inspiration

2013-10-04, kl 07:09:00
På vår senast scrapträff var temat att skapa en receptbok och en av utmaningarna var att tävla med sin framsida. Först Carinas bidrag:
 

och sedan Susannas:
 
/ Veronica

Project Life

2013-10-03, kl 08:21:00
I tisdags träffades ett gäng tjejer som med ledning av Emma P hade tänkte sätta igång med Project Life. Lite förvirring till att börja med sedan kunde vi som vanligt konstatera att inköp behöver göras - som vanligt ;-) och att vi hade på tok för lite foton. Nu är det bara till att börja dokumentera vardagens alla små händelser och framkalla. Det verkar gå fort att få ihop en sida om man bara är lite strukturerad - eller väldigt strukturerad som Emma :-)
 
Bjuder på några bilder i sorgligt dålig kvalité så om nu någon av mina kamrater har bättre kort tar jag tacksamt emot annars får jag lova bättring till nästa träff som är 16 oktober.
 
Den här sidan har EmmaP gjort:
 
... och här har Eva fest ;-)
 
Ska försöka få till fler och bättre bilder nästa träff. Ha det gott!
// Veronica

Månadsutmaning September

2013-10-02, kl 21:07:00
Nu har vi fått in alla 5 härliga bidrag på månadsutmaningen i september. Rösta gör ni på forumet senast den 9 oktober.
 
Bidrag 1.
 
Bidrag 2.
 
Bidrag 3.
 
Bidrag 4.
'
 
Bidrag 5.
/Marja
 

Medlemsutmaning Oktober

2013-10-02, kl 20:12:06
Denna månad ska ni lifta en LO som Ztina [url] http://ztinaspysselvra.wordpress.com/[/url] har gjort.

När man liftar någon annans alster inspireras man av det. Man kan välja att lifta färger, titel, upplägg, mm eller alltihop. Ni bestämmer själv!
 Ni får göra LO, Kort, altra eller annat. När du skickar in ditt bidrag vill jag att du skriver vad du har liftat från LO'n

Du skickar ditt bidrag till shipp25.ae@gmail.com senast den 31 oktober.

Scrappa loss!

//Annelie

Cybercrop för medlemmar i Pysslarna

2013-10-01, kl 06:00:00
Håll i hatten! Snart är det dags för cybercrop!! Mer info kommer i forumet men boka av allting annat från den 17 oktober och en dryg vecka framåt ;-)
Nedan ser ni ett bidrag från förra cybercropen. Det var Annsias vinnarbidrag i Skiss-utmaningen. 
/ Veronica