Vad är scrapbooking?

2007-04-29, kl 17:40:24
Scrapbooking innebär att man dekorerar sina fotoalbum. Man monterar foton på enfärgade och mönstrade papper, skriver dokumentation/journaling om bilderna dekorerar med diverse dekorationer som t.ex. blommor och knappar mm.
För att fotona inte ska bli förstörda och gulna med tiden är det viktigt att använda syra och lignin fria produkter. Det gäller allt man använder på sidan som papper, pennorna man skriver med och lim/tejp man använder att fästa sakerna på sidorna med.Scrapbooking har kommit till Sverige från USA där det är en av deras största hobbies! Begreppet scrapbooking har funnits i Sverige ca 7-8 år men även innan dess har människor dekorerat sina album.

Ett exempel på en albumsida gjord av Annelie

Scrapbooking är inte bara att göra fotoalbum utan även att göra gratulationskort mm att ge bort. Det är väldigt uppskattat att få ett egentillverkat unikt kort.

Ett gratulationskort

Det finns en mängd olika nätbutiker som säljer scrapbooking material och stämplar. Det finns också flera ?riktiga? scrapaffärer i olika delar av Sverige. Många av dem anordnar scrapträffar då man får komma till butiken och sitta och scrappa och låna verktyg mm.På flera ställen i Sverige anordnas också scrapträffar av andra scrap-tokiga människor. Vi rekommenderar er att åka på scrapträff. Det är väldigt trevligt och inspirerandet att träffa andra likasinnade.
 

Bild från Scrapträffen i Luleå den 21-22 april 2007